tablet akció Budapest

Használt autó, elektromos autó és tablet webáruház

Használt autó, elektromos autó és tablet webáruház

Lehetséges-e az SSD javítás sikeres megvalósítása?

2021. február 15. - webáruházkészítés

Lehetséges-e az SSD javítás sikeres megvalósítása?
Az SSD javítás témaköre habár nemkívánatos, ugyanakkor annál inkább fontos kérdéskört jelenthet laptop- vagy PC felhasználóként. Többek között ezért is szenteltünk a téma részletezésének önálló bejegyzést.

Egyaránt szó lesz az SSD tönkremenetelének a lehetséges okairól, emellett pedig a megoldás, vagyis az SSD javítás, illetve csere lehetőségeit is kifejtjük a cikkben. Bízunk benne, hogy ezáltal is segíteni tudunk a felmerülő probléma áthidalásában.

Egy pillanat, az SSD ténylegesen tönkre is mehet?
ténylegesen tönkre is mehet?
Sajnos ezzel a tényezővel még akkor is számolni kell, hogyha rendszeresen figyelmet fordítunk az SSD rendeltetésszerű használatára. Persze ez a jelenség nem egyik napról a másikra következik be, hiszen egy-egy minőségi SSD meghajtó a sokszori törlést és újraírást is képes kivitelezni gond nélkül.

Ugyanakkor a három vagy sokkal inkább öt éves időtávban már nagyobb eséllyel jelentkezhetnek a rendellenességek. Méghozzá olyan szint erejéig, hogy az öregedés hatására az SSD cellái szép lassan használhatatlanná válnak. Magyarul az eszköz akár tönkre is mehet.
Hogyan tudunk vigyázni az SSD-re?
Az egyik, ha talán nem a legfontosabb, hogy soha ne hagyjuk, hogy teljesen megteljen fájlokkal, dokumentumokkal, képekkel vagy videókkal az SSD meghajtó a laptopunkban vagy asztali számítógépünkben.
Általánosan elfogadott irányelv, hogy mindig tartsunk minimum 10% szabad helyet rajta.
Ha elértük vagy közelítünk a 90%-os megteltséghez, akkor célszerű a nem használt adatokat törölni, vagy ha nem tudunk törölni, valamilyen okból, akkor érdemes kimenteni máshová a dolgainkat róla.

A valóságban ez azt jelenti, hogy egy 120GB-os SSD meghajtónak, minimum 12GB, egy 240Gb-osnak pedig minimum 24GB állandó szabad helyre van szüksége, ahhoz, hogy zökkenőmentesen tudjon működni.
A Windows operációs rendszerben az “Ez a gép” nézetben láthatóak a meghajtók egymás mellett vagy alatt.
Ha kék színű a teltséget jelző csík, akkor nincs teendőnk, ha piros akkor már muszáj törölnünk az adatokból.
Kék csík = OK. Piros csík = nem OK.
Ezért jelent komoly problémát, hogyha az SSD kapcsán nagyobb hibák lépnek fel
Kézenfekvő, hogy az általunk használt SSD-n nem véletlenül tároljuk az adatainkat. Vagyis ezeknek az adatoknak egy igen jelentős hányada minden valószínűség szerint nemcsak elképesztően értékes, hanem gyakorlatilag pótolhatatlan is.

Ha pedig az SSD tönkremegy, annak a legnagyobb kockázati tényezője az adatok elvesztése. Természetesen a tönkrement SSD-ről is megoldható-e a tárolt adatok kinyerése. Csak idő és pénz kérdése, mint minden. Minél több adatot kell visszanyerni, minél több idő alatt annál költségesebb az adatmentés.

Úgyhogy ennek szellemében erősen adja magát a javaslat, miszerint célszerű minél inkább törekedni a biztonságos tárolásra, no és persze az SSD minél hatékonyabb védelmére. Persze még így is előfordulhat, hogy az SSD hibát jelez.

Az SSD javítását megelőző javasolt ellenőrzési és vizsgálati módok
Akadnak olyan jelek, amelyek egyértelműen az SSD rendellenességére utalnak. Amikor tehát a fájlok mentése indokolatlanul sok ideig tart, a gép váratlanul újraindul, esetleg bootolás közben még le is fagyogat, akkor bizony az SSD-vel kapcsolatos problémákra is gyanakodhatunk.

Ilyenkor következhet a sokszor használt „troubleshooting” fogalma. Vagyis megpróbáljuk kideríteni, hogy az SSD kapcsán melyik aspektusból került képletesen szólva homokszem a gépezetbe. Erre a célra hatékony eszköz lehet a legtöbb gyártótól beszerezhető eszközkezelő szoftver.

Persze sokszor a legkézenfekvőbb megoldást az jelenti, hogy profi szakemberre bízzuk a hiba feltárását, illetve az SSD javítását.

Az SSD javítás begyakorolt menete és költségvonzata
Az SSD javítás kérdéskörében adott esetben mi is szíves örömest nyújtunk segítséget. A folyamat értelemszerűen a szervizüzletünk egyikében veszi kezdetét, az eszköz átadását követően. Miután sikerült megnézni az SSD állapotát, és megvan a hiba forrása, kétféle opció létezik.

Amennyiben az SSD javítható, a beavatkozás pedig ár-érték arányt tekintve megéri, akkor lehet továbbmenni a folyamattal. Ellenkező esetben sokkal inkább az SSD cseréje jelenthet hathatós megoldást, természetesen megpróbálva kimenteni az eszközön tárolt adatokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://tabletwebaruhazakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr3216428232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

teherautó bérlés 16. kerület, autófóliázás és épületfóliázás, chiptuning, autóalkatrész, lemez megmunkálás blog, multijogsi blog

16. kerület teherautó bérlés autófóliázás épületfóliázás Budapest kisteherautó bérlés most kedvező áron

chiptuning és autófóliázás okosan autóalkatrész

lemez megmunkálás blog

multijogsi blog teherautó bérlés 16. kerület, autófóliázás és épületfóliázás, chiptuning, lemez megmunkálás blog, multijogsi blog